Voeding – ‘keuken make-over’

“Voedsel hoeft niet altijd lekker te zijn, het moet je voeden”

(uitspraak van: Mary Foelkel van Marrys educatie en kruiden)

 

Bij het doen van de opleiding tot voedingsdeskundige bleek dat ik al een voedingsdeskundige was. Al jaren en jaren heeft alles wat met voeding en gezondheid te maken heeft mijn aandacht. Vele stroming uitgeprobeerd, uit nieuwsgierigheid van wat het met het lijf doet. Vegetarisme, raw food, ayurveda en meerdere detox methoden zijn aanbod gekomen. Vanuit deze ervaring is mijn visie op voeding in de huidige tijd tot stand gekomen.

 

Mijn pijlers zijn:

– zeer mineraalrijk voedsel

– minimaal 1,5 liter puur water drinken per dag

– de juiste vetten zijn gezond

 

Mineraalrijk eten vergt inspanning. En daar kan ik je bij helpen! Hoe doe je dat? Ik kom bij je thuis, we bekijken samen wat er in je keukenkasten staat. Ik vertel je wat de alternatieven zijn en waarom de alternatieven een betere keuze zijn. Kennis geeft inzicht en weten waarom geeft motivatie.

 

Ik geloof niet in diëten. Van jongsaf aan heb ik hier nooit in geloofd en dat doe ik nog steeds niet. Een voedingspatroon veranderen met als doel af te vallen zal nooit werken. Afvallen zul je vanzelf doen als je gezond gaat leven. Gezond willen leven is een keuze, waar voeding een onderdeel van is. Het lastige met af willen vallen zijn de ‘carvings’ naar voedsel. De vraag is wat het lichaam eigenlijk wil als het aan jou hebzucht naar eten laat voelen. Ik ben ervan overtuigd dat het snakt naar mineralen en water. Wat wij doen is het lichaam vullen met mineraalloze rommel. Dus de carvings blijven…. Als je mineraalrijk gaat eten verdwijnen je carvings vanzelf en daarmee ook je overtollige kilo’s. En daarnaast krijg je een weldadige rust in je lijf omdat je niet meer de hele tijd met voedsel bezig bent.

 

Waarom zou je mij hiervoor inhuren?

Tuurlijk kun je het zelf! Maar soms is het fijn om een moment te kiezen en “tjakka” ze zeggen: NU ga ik ervoor. Dit vergt een mentale voorbereiding die ik van groot belang acht. Daarom wil ik dat er minimaal 7 dagen zit tussen het moment dat je mij belt en dat ik bij je thuis kom. In die tijd leef je toe naar het moment dat je het anders gaat doen. Ik begeleid je in dit proces heel graag! En barst maar los met al je vragen!

 

Consulten kunnen ook bij mij in de praktijk plaatsvinden.